The Study on Adaptive Design of Mountainous Old Campus Space Renovation - A Case Study on Chongqing University

Abstract:

Article Preview

Since the beginning of the 21st century, large-scale extensive expansion of suburb new campus construction has been a kind of abnormal phenomenon in the process of the rapid development of modern higher education. Along with the implementation of land macro-control policies, the old campus space renovation will be the significant direction in campus construction. The complex natural environment and more limited land resources are key factors in mountainous old campus space renovation. Taking Chongqing University as the example, the paper analyzes the relationship of symbiosis, coexistence, mutual prosperity between mankind and the elements in particular mountainous environment. Starting from the whole and harmony, we try to discuss the adaption of mountainous old campus to natural environment, built environment and cultural environment by adopting adaptive methods, so as to maintain its regional character, and guide mountainous campus construction to overcome the environmental bottle-neck. Based on own advantages, the mountainous old campus will develop to be a high efficient, compact and open ecological adaptive campus by continuous effective renovation.

Info:

Periodical:

Edited by:

Xuejun Zhou

Pages:

466-470

DOI:

10.4028/www.scientific.net/AMM.99-100.466

Citation:

J. Zuo and X. L. He, "The Study on Adaptive Design of Mountainous Old Campus Space Renovation - A Case Study on Chongqing University", Applied Mechanics and Materials, Vols. 99-100, pp. 466-470, 2011

Online since:

September 2011

Authors:

Export:

Price:

$35.00

In order to see related information, you need to Login.

In order to see related information, you need to Login.